sábado, 8 de mayo de 2010

Receta para hacer tu propia Masa Madre (una de tantas)

Tribunals, Recursos i altres "zarandajas"
Ho reconec, he estat gandul però ja he tornat i com parlar de la lliga o de la Champions ni toca ni procedeix per ser tema massa gastat, pesat i cargante, parlaré d'uns senyors que ni s'han adonat que des-de la transició, aquest país viu en plena democràcia, ni s'assabenten que el seu nomenament ha acabat i s'aferren al seu carrec amb ungles i dents, prolongant el seu mandat mes allà del temps estipulat per la mecànica democràtica que els ha posat allà. En qualsevol altre lloc a algú que es perpetués en el seu mandat mes allà del temps marcat per a aquest l'acusarien de colpista, dictador, tirà i uns quants adjectius més a l'ús.
Però no, aquí no, aquí la passivitat del govern i els suports de l'oposició els mantenen al seu lloc, quan s'ha vist que són clarament incompetents per prendre decisions, quan no han estat capaços de renovar els seus membres absents o morts. Estic parlant del Tribunal Constitucional per si algú no ho había deduït encara. Doncs bé aquest tribunal es veu incapaç en quatre anys de dictar una sentència de constitucionalitat, o no, per a l'Estatut de Catalunya i quan es pronunciïn el dubte d'alguns de nosaltres serà si aquesta sentència serà legitima venint de qui ve.
El que ja no poso en dubte és la il•legitimitat del recurs contra l'Estatut interposat pel Partit Popular, senyors Populars ni Espanya es trenca ni Catalunya aixecarà un mur per separar-se de la resta del pais per tenir un Estatut de Autonomía (que per cert els Estatuts presentats per València i per Andalusia algun temps després són calcats i ningú els ha recorregut davant del Constitucional, a València ja sabem qui governa i a Andalusia, be doncs, només puc conjecturar que al Psoe ja li va bé que ningú s'hagi atrevit) però sàpiguen vostès que el que si podrá causar un clar refredament de les relacions serà el seu empenyorament en mantenir el recurs , els continus retalls de l'Estatut i una sentència desfavorable cap a aquest i a més pronunciada per un tribunal que com ja he dit, opino que és de dubtosa legitimitat. Tampoc no dubto que estan actuant, el Constitucional, com actuen perquè compten amb suficients suports dins del mateix govern. Quan penso en tota aquesta situació, Garzón processat per una denúncia de Falange, el Constitucional i el seu empenyorament en mantenir-se en el càrrec, les trames de corrupteles que esquitxen a polítics i als seus trajes, la glorificació d'antics falangistes morts però no penedits (llegeixi's Samaranch), Aznar i el seu FAES etc..., em vénen a la ment temps d'una Espanya mes tenebrosa, casposa i rància, temps de pors de carrer i que no m'agradaria viure.
I ara una recepta per canviar de terç;
Receta para hacer tu propia Masa Madre (una de tantas)



La elaboración de esta Masa Madre es un proceso largo, seis días, pero que no requiere emplear mucho tiempo en sí mismo y el resultado es espectacular y os permitirá hacer unos panes deliciosos, y magdalenas y bizcochos y lo que se os ocurra que necesite un proceso de fermentado y horneado.
Ingredientes;
Un bote de vidrio con tapa hermética de un kilo de capacidad aprox, harina integral biológica (yo utilice centeno), agua mineral, yogur de producción ecológica, 20 pasas también ecológicas, una cucharada de miel (yo la puse ecológica también), harina de fuerza blanca.
Elaboración;
1er día; mezclamos en un bol 50 grs de harina de centeno con 50 grs de agua, removemos bien y le añadimos las pasas y dos cucharadas de postre de yogur, tapamos con un paño de algodón y dejamos reposar en un lugar templado y sin corrientes.
2º día; al destapar notaremos un olor algo fuerte y acido, no os preocupéis es normal, también notaremos un leve burbujeo en la superficie de nuestra Madre. Mezclaremos 50 grs más de centeno con 50 grs de agua, la miel y lo añadimos a la Madre, tapamos y dejamos reposar.
3er día; aquí ya el olor es fuerte sin ser desagradable y la actividad burbujeante es más evidente. Mezclaremos 100 grs de harina de fuerza con 100 grs de agua y a la Madre con ello, tapamos y reposamos, nosotros y la Madre.
4º día; llegados a esta altura ya veremos burbujas por toda nuestra madre y un claro aumento del volumen, a partir de aquí la cosa se complica un poco. Con un colador colamos la Madre a fin de sacar las pasas, pesamos 200 grs de Madre colada los metemos en el bote, aparte mezclamos 125 grs de harina de fuerza con 100 grs de agua y lo mezclamos con la Madre del bote; la otra la puedes tirar, o mejor dársela a alguien para que continúe con el proceso, tapamos y dejamos reposar.
5º día; llegados a este punto nuestra Madre ya estará que se sale, si no lo ha hecho ya, y habrá llenado el bote de burbujas, desechamos más o menos 225 grs de Madre y reservamos el resto, mezclamos 125 grs de harina de fuerza con 100 grs de agua y añadimos a la Madre reservada mezclándola bien, tapamos y dejamos reposar.
6º día; aunque nuestra Madre ya está lista para usar vamos a proceder a darle un refresco mas, para que se vaya entrenando, para eso seguiremos los mismos pasos del quinto día, taparemos dejamos que repose doble el volumen y a la nevera con ella si no vas a hacer ningún pan, recuerda refrescarla con harina y agua en la misma cantidad que la Madre que hayas usado para elaborar tu pan.
Nota; procura realizar las operaciones descritas en el proceso siempre a la misma hora.
Buenos Panes
Juanjo